Lapsiperheen kesälomareissu pääkaupunkiseudulla

Jäikö etelänreissu varaamatta? Ei hätää, sillä sen voi toteuttaa myös helpommin ja edullisemmin: eteläisessä Suomessa. Lapsiperheen kesälomareissu ei vaadi palmupuita tai turkoosia merta, eikä sen tarvitse ulottua kotimaata pidemmälle, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseutu tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä, elämyksiä sekä aktiviteetteja kaikenikäisille ja ne ovat lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Jo viikonlopun aikana ehtii nähdä ja kokea paljon, mutta iloa saa irti enemmän hieman väljemmällä aikataululla.

Helsingin aktiviteetit lapsiperheille

Perheen pienimmille lapsille elämyksiä tuovat perinteinen Korkeasaari, lukuisat lapsille sopivat taidemuseot, Linnanmäki Merimaailmoineen ja viehättävä Suomenlinna. Linnanmäki tarjoaa perheen pienimmille myös ilmaisia laite-elämyksiä, joten rannekeen osto ei ole pakollista. Ilmaisia ja maksullisia leikkipaikkoja löytyy kantakaupungin tuntumasta lukuisia, aina elämyksellisistä sisäleikkipuistoista viehättäviin kaupungin ulkoleikkipuistoihin. Ethän myöskään unohda ainutlaatuista Hietaniemen uimarantaa, Seurasaarta ja lukuisia lapsille suunnattuja teatteri- ja musiikkiesityksiä.

Isommille lapsille löytyy aktiviteetteja edellä mainittujen lisäksi aina kiipeilypuistoista trampoliinihalleihin. Kannattaa myös tutustua kasvitieteellisiin puutarhoihin ja Luonnontieteelliseen museoon, josta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja opittavaa.

Aktiviteetit Espoossa ja Vantaalla

Tiedekeskus Heureka, Vesipuisto Serena, Superpark, Flamingo Span vesipuisto ja Oittaan uimaranta Angry Birds -puistoineen tarjoavat piristävää viihdykettä Espoon ja Vantaan alueella. Mikäli viivyt pidempään, muistathan myös käydä tutustumassa Nuuksion kansallispuistoon ja sen lähettyvillä sijaitsevaan luontokeskus Haltiaan.

Pääkaupunkiseudun kesätapahtumia koko perheelle:

  • Helsinki Cup 2017 – yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista – 10.7.2017-15.7.2017
  • Skidit Festarit – lastenmusiikkia, huoletonta meininkiä ja maistuvaa ruokaa Helsingin Kalliossa – 29.7.2017
  • Vuosisatojen aikamatka, lasten seikkailukierros Suomenlinnan merilinnoituksessa – 28.6.2017-5.8.2017
  • Lasten Festarit 2017 – kivaa ajanvietettä Helsingin Töölönlahdella iloisten aktiviteettien parissa – 6.8.2017
  • Taiteiden yö 2017 – Helsinki toimii satojen taidetapahtumien, esitysten ja yllätysten näyttämönä – 24.8.2017
  • Nou Hätä -näyttely EspoonNuuksion Haltiassa – 10.9.2017 asti
  • Kuninkuusravit – Koko vuoden suurin ravitapahtuma Espoon Vermossa – 4.6.2017-6.8.2017
  • Espoo-päivä-tapahtumat – 25.7.2017-27.7.2017
  • Tikkurila-festivaali – popmusiikkia kotimaisilta artisteilta – 21.7.2017-22.7.2017

Missä yöpyä?

Helsinki on suosittu kesäkaupunki, mutta siitä huolimatta hotellien hinnat ovat usein kesällä edullisia, mikäli matkansa aikatauluttaa niin, että reissu ei osu samoille päiville minkään ison tapahtuman kanssa – tässä pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Mikäli hotelli tuntuu epäsopivalta vaihtoehdolta, kannattaa tutustua myös hostelleihin, kaupungin leirintäalueisiin, retkeilymajoihin, huoneistohotelleihin tai kotimajoitukseen. Vaihtoehtoja on runsaasti myös lapsiperheen tarpeisiin.

Vantaalla monet hotellit sijaitsevat lentokentän tai junaradan läheisyydessä. Espoossa tunnelmaa majoittumiseen luovat lukuisat mökit ja huvilat, leirintäalueet ja -keskukset.

Millä liikkua?

Helsinkiin pääsee kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla junasta lentokoneeseen ja laivasta busseihin. Pääkaupunkiseudulla liikkuminen vaatii kuitenkin yleensä autoa, mikäli reissua ei suunnittele aivan Helsingin keskustan tuntumaan, jossa voi liikkua hyvin myös jalkaisin, taksilla ja julkisilla kulkuneuvoilla, joihin saa U-linjaa lukuunottamatta kätevästi lastenrattaat mukaan. Lastenrattaita kuljettava henkilö saa pääsääntöisesti matkustaa myös ilman lippua. Voit hankkia matkan ajaksi myös oman Helsinki-kortin, joka oikeuttaa muun muassa julkisen liikenteen käyttöön. Mikäli haluat liikkua itse autoa ajaen, mutta sinulla ei ole sellaista käytössäsi, voit käyttää autonvuokrauspalvelua.

Huomioithan, että Helsingin kantakaupungissa lähes kaikki keskustan alueen parkkipaikat ovat maksullisia. Auton saa kätevästi myös parkkitaloon tai hotellin parkkialueelle.

Vietä lapsiperheen kesälomareissu Suomen suvesta nauttien! Iloisia ja mansikanmakeita hetkiä kaikille!

Tutustu myös artikkeleihin autonvuokrauksen yleistymisestä ja autonvuokrauksesta Yhdysvalloissa.